Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Βήματα SEO

Η διαδικασία του Search Engine Optimization ξεκινάει με την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης όσον αφορά στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας και φυσικά την ανάλυση του ανταγωνισμού σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουν οι βασικότεροι εκ των ανταγωνιστών σας. Κατόπιν γίνεται μελέτη και επιλογή των καταλληλότερων λέξεων-φράσεων που εκφράζουν την επιχείρησή σας, αλλά και που θα προσελκύσουν τους υποψήφιους πελάτες σας.
Το Search Engine Optimization – βελτιστοποίηση ιστοσελίδας, του περιεχομένου και της δομής της ιστοσελίδας σας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους υψηλής κατάταξης του. Παράλληλα όμως με αυτό δεν πρέπει να αμελήσουμε την καταχώρηση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google και τους online καταλόγους στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς επίσης και την ανταλλαγή δεσμών link exchange με σχετικές ως προς το αντικείμενό σας ιστοσελίδες.
Τέλος τα εργαλεία παρακολούθησης της πορείας της ιστοσελίδας, όπως είναι τα στατιστικά που μας παρέχει η φιλοξενία της ιστοσελίδας αλλά και η υπηρεσία Google Analytics, μας επιτρέπουν την καταγραφή και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων για ένα επιτυχημένο online marketing. Έτσι μπορούμε να κινηθούμε προς ένα στόχο στρατηγικά και με επιτυχία.